Δελτίο Τύπου για Μαστογραφίες Μαρτίου

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παιανίας: Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών για άνεργες και ανασφάλιστες

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παιανίας, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών Γυναικών, που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άπορες ή ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών και δεν έχουν κάνει μαστογραφία τουλάχιστον 18 μήνες πριν.

Προσοχή: το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

Οι μαστογραφίες θα γίνουν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 ενώ οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2022 στην Κοινωνική Υπηρεσία ( Βασιλίσσης Σοφίας 11 - Παιανία), από τις 9:00 - 14:00.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μαστού «οι Αγ. Ανάργυροι» στην οδό Τίρυνθος 2 Άνω

Πατήσια, αυστηρά στις 9:00 πρωί. Τηλέφωνο: 2102521418.

Οι γυναίκες που θα εξετασθούν πρέπει να είναι 40 - 69 ετών, (σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ) αλλιώς ΔΕΝ θα υποβληθούν σε μαστογραφία. Το Πρόγραµµα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο µαστού. Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ (επί αρνητικού αποτελέσματος) είναι σε 18-24 µήνες.

Το κόστος θα είναι 5€ και θα καταβάλλεται για την προμήθεια του CD και τη στήριξη του Συλλόγου την ίδια ημέρα της μαστογραφίας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

- Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

- Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας

- Υπεύθυνη Δήλωση ( Ν.1599) – Άπορη

- Υπεύθυνη Δήλωση ( Ν.1599) – Ανασφάλιστη

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Συμπληρώστε την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση και προσκομίστε την έτοιμη στην Κοινωνική Υπηρεσία (βρείτε την εδώ: https://eddyppy.gr/programma-psifiakon-mastografion/)